Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda u Aše prověřila spolupráci českých a německých záchranářů, bylo zraněno sedm lidí

Jedno osobní auto s německou poznávací značkou se v úterý před sedmou hodinou ráno čelně srazilo s dodávkou s českou poznávací značkou. Nehoda se stala na silnici vedoucí z hraničního přechodu v Aši na Chebsku směrem dál na německý Selb.

Hasiči ze stanice Aš k nehodě vyjížděli z předchozího zásahu, kdy likvidovali požár odpadu v jedné místnosti ašské ubytovny. Na místě nehody pak vyprostili dvě zraněné osoby z havarovaných aut.

Celkem si nehoda vyžádala sedm zraněných. Kromě hasičů tak na místě zasahovali sanitky záchranné služby z Aše a Chebu a také sanitky německých zdravotníků.

Příčinu nehody pak zjišťovali němečtí policisté, na místě byla hlídka policie i z české strany hranic. Pro transport dvou nejvážněji zraněných si zavolali záchranáři dva vrtulníky, jeden německý a jeden český.

Jedna z německých sanit převážela zraněného do chebské nemocnice, hasiči sanitku doprovodili z místa nehody až do nemocnice. Po ukončení záchranných prací předali místo zásahu hasiči z Aše kolegům hasičům z Německa.

Zasahovali zde hasiči ze Selbu, Erckersreuthu a Wildenau.

Nehoda tak prověřila spolupráci záchranářů z české a německé strany. Podle zasahujících hasičů byla koordinace záchranných prací přímo na místě na velmi dobré úrovni.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet