Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Po nehodě nákladního a osobního vozu začalo hořet, řidič v osobáku naštěstí zaklíněný nebyl

Čtyři jednotky hasičů vyjely dnes krátce po čtvrt na tři odpoledne k nahlášené dopravní nehodě osobního a nákladního automobilu. Po dopravní nehodě začal osobní automobil hořet, byl hlášen zaklíněný řidič osobního automobilu.

Operační středisko HZS Moravskoslezského kraje (IBC Ostrava) obdrželo hlášení o dopravní nehodě s následným požárem v 14:17 hodin. Událost byla hlášena na silnici 1/48 v katastru obce Starý Jičín – Dub.

Na místo byly ihned vyslány jednotky z Moravskolezského kraje (HZS MSK – ÚO Nový Jičín, stanice Nový Jičín a JSDH Starý Jičín) a také z Olomouckého kraje (HZS OLK – ÚO Přerov, stanice Hranice a JSDH Bělotín).

Zasahovalo tak celkem 5 cisteren, 1 rychlý zásahový automobil a 1 vyprošťovací speciál Tatra 815 ze stanice Nový Jičín.

Po příjezdu na místo požáru byla silnice uzavřena Policií ČR a jednotky tak měly zajištěn bezproblémový příjezd na místo události. Bylo zjištěno, že hoří vlek nákladního automobilu a pod ním zaklíněný osobní automobil.

Požár se šířil i na náklad naložený na ložné ploše nákladního automobilu (nákladní automobil a vlek převáželi balíky fasádního polystyrenu).

Hlášení o zaklínění řidiče osobního automobilu se naštěstí nepotvrdilo, řidiči nákladního automobilu a dalším okolojedoucím řidičům se podařilo řidiče z havarovaného osobního automobilu vyprostit před tím, než vozidlo zasáhl požár a ještě před příjezdem hasičů na místo události byl předán do péče Zdravotnické záchranné služby.

Další účastníci dopravní nehody nebyli zraněni.

Hasiči nasadili několik proudů hasební vody a postupně se jim podařilo požár lokalizovat a likvidovat. Následně hasiči na žádost Policie ČR vyprostili zaklíněné vozidlo z pod vleku za nákladním automobilem.

Škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 500.000,– Kč, hasiči svým zásahem uchránili předběžně hodnoty ve výši 400.000,– Kč.

por. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet