Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u dopravní nehody dvou vozidel ve Vojkovicích, při nehodě bylo šest osob zraněno

Jedna jednotka HZS Moravskoslezského kraje zasahovala v úterních

večerních a středečních pozdních nočních hodinách u dopravní nehody dvou osobních automobilů v obci Vojkovice na silnici mezi Nošovicemi a Českým Těšínem.

Při nehodě bylo šest osob zraněno.

Operační středisko HZS Moravskoslezského kraje přijalo tísňovou výzvu ve 22:24 hodin v úterý 30. 4. 2013 od Zdravotnického operačního střediska Moravskoslezské­ho kraje.

Prvotní informace vypovídaly o dopravní nehodě dvou osobních automobilů se zraněním dvou osob, proto byla na místo vyslána jedna jednotka (HZS Moravskoslezského kraje – ÚO Frýdek-Místek, stanice Nošovice) s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo dopravní nehody bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních automobilů a zranění dvou osob.

Postupně si ale i další účastníci dopravní nehody začali stěžovat na potíže, proto byli i oni přepraveni posádkami ZZS Moravskoslezského kraje do nemocnice. Celkem se tak bilance zraněných vyšplhala na 6 osob, které hasiči ošetřovali ve spolupráci se ZZS Moravskoslezské­ho kraje.

Záchranáři na místě události ošetřili šest zraněných. Všichni byli při vědomí, mimo bezprostřední ohrožení života a se zdravotníky komunikovali. Jednalo se o čtyři muže a dvě ženy, ve věkovém rozpětí dvaceti až šestašedesáti let. Účastníci utrpěli většinou středně těžká, v jednom případě lehké zranění. Z postižení dominovala zhmoždění v oblasti páteře a zad, také poranění hrudníku či končetin. Jeden z mladých mužů utrpěl zlomeninu dolní končetiny, další poranění hlavy s podezřením na otřes mozku.

uvedl pro server HvězdaŽivota.cz tiskový mluvčí zdravotníků Lukáš Humpl

Hasiči také zabezpečili místo dopravní nehody a provedli protipožární opatření na havarovaných vozidlech. Dále provedli zasypání uniklých provozních kapalin sorbentem a prováděli osvětlování místa dopravní nehody pomocí výsuvného osvětlovacího stožáru.

Po vyšetření dopravní nehody Policií ČR provedli hasiči závěrečný úklid komunikace a poté se krátce před jednou hodinou dne 1. 5. 2013 vrátili zpět na svou základnu.

por. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet