Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pět jednotek hasičů zasahovalo po poledni u požáru v obci Pěnčín na Prostějovsku

Ve čtvrtek 2. května 2013 byl v 12:13 hodin oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár střechy hostince v obci Pěnčín.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Prostějova a Konice a dobrovolní hasiči z Kostelce na Hané, Pěnčína a Přemyslovic. Hasiči po příjezdu zjistili, že uvnitř objektu se nikdo nenachází. Začali proto ihned s hasebními pracemi.

Požár zasáhl střechu, střešní a stropní konstrukci hospodářské části s hostincem o rozměrech asi 60 × 10 metrů. Objekt sloužil jako hostinec, sklady a navazovala na něj zámečnická dílna.

Z hořícího objektu vynesli hasiči dvě propan-butanové lahve, které ochlazovali na volném prostranství. V průběhu likvidačních prací hasiči rozebírali střešní konstrukci a dohašovali skrytá ohniska. Požár zničil kromě střechy i uskladněné stroje a zařízení.

Lokalizaci hlásili hasiči více než za hodinu po oznámení. V likvidaci požáru stále okračují (stav k 16:30 hodin). Velitel zásahu předpokládá, že do rána bude na místě hlídat místní dobrovolná jednotka.

Výše škody s největší pravděpodobností přesáhne milion korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet