Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči řeší únik mléka z cisterny v Nezamyslicích, 1000 litrů se vylilo do kanalizace

Profesionální hasiči z Kojetína a dobrovolní hasiči z Nezamyslic řeší únik mléka z nákladní cisterny, ke kterému došlo po nehodě cisterny a osobního vozidla na silnici č. 47 na výjezdu z Nezamyslic směr Brno.

Událost byla oznámena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje ve čtvrtek 2. května 2013 v 19:07 hodin. Tříkomorová cisterna převážela 12 500 litrů odstředěného mléka.

První a třetí komora byly plné, v prostřední byla polovina mléka. Vlivem nehody došlo k porušení trubek a pláště v prostřední části cisterny. Hasiči se po příjezdu snažili zastavit únik mléka, ucpali porušené trubky, ale úkap z pláště cisterny se nedařilo zastavit. Z cisterny uniklo asi 1000 litrů mléka do kanalizace. Hasiči uniklé mléko naředili vodou.

V současné době (stav k 20:30 hodin) se na místě čeká na příjezd technika z vodovodů a kanalizací, který rozhodne o dalším postupu.

Při nehodě byl zraněn řidič osobního vozidla, kterého odvezla zdravotnická záchranná služba na ošetření do nemocnice. Podle dostupných informací je silnice v místě nehody průjezdná.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet