Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobu v České Lípě zasáhl elektrický proud, do nemocnice ji transportoval vrtulník

Ve čtvrtek 2. května kolem 19.40 přijalo českolipské operační středisko Policie ČR od zdravotníků záchranné služby informaci o vážném poranění 25 letého muže (s trvalým bydlištěm na Českolipsku), kterého v areálu vodárny pod kopcem Špičák v České Lípě zasáhl elektrický proud.

Těžce zraněného pacienta zdravotníci zdravotnické záchranné služby nejprve na místě stabilizovali, a pak ho vrtulníkem transportovali na Kliniku popáleninové medicíny do Královských Vinohrad v Praze.

Policisté zjistili, že muže zasáhl elektrický proud v prostoru trafostanice vodárny, kam přišel včera ve společnosti své přítelkyně. Ta po události před policisty vypověděla, že tu spolu seděli na obvodové zdi vodárny a kouřili cigarety.

Potom její přítel seskočil na zem a prohlásil, že se chce podívat, jak to vypadá u trafostanice. Aby se dostal do její bezprostřední blízkosti, musel přelézt kovové oplocení.

Výstražné tabule, které ho před vstupem do prostoru trafostanice odrazovaly, přitom úplně ignoroval. Když se dostal za plot, chvíli trafostanici obhlížel a pak se o ní opřel. V tu chvíli na něm začalo hořet oblečení. Zdravotnickou záchrannou službu mu přivolali dva mladíci, kteří se tu náhodou zdržovali také. Svědkyně svému příteli mezitím poskytovala první pomoc.

Z dosavadního šetření nic nenasvědčuje tomu, že by mladého muže zranil elektrický proud při páchání majetkové trestné činnosti, tak jak tomu v některých případech vloupání do trafostanic bývá.

Všichni svědci události ve shodě vypověděli, že se mladík chtěl jen předvést před svojí přítelkyní, když přelezl plot trafostanice a pohyboval se v její nebezpečné blízkosti.

Jaké může mít jeho exhibování následky zřejmě on sám vůbec nedomyslel. Policisté ho zatím vzhledem k jeho vážnému zdravotnímu stavu vyslechnout nemohou.

Foto: HZS Libereckého kraje

por. Bc. Ivana Baláková
Policie ČR

Sdílet