Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Místo mrtvé srny vsetínští hasiči z řeky Bečvy vytáhli psa

To, že se činnost hasičů neomezuje pouze na likvidace požárů, následků dopravních nehod nebo technické zásahy ví každý. Často se také naše jednotky podílejí i na záchraně nebo vyproštění zvířat.

Ale zásahy, kdy hasiči provádění vyproštění již mrtvého zvířete, ty by se asi daly spočítat na prstech jedné ruky. A právě takový dnes v dopoledních hodinách provedli profesionální hasiči ze stanice Vsetín.

3. května 2013 v 09:58 hodin přijalo naše operační středisko žádost o vylovení těla mrtvé srny z řeky Bečvy u ulice Sušilova, přímo ve Vsetíně.

Jak se na místě vzápětí ukázalo, tělo zvířete bylo zachyceno přímo pod splavem, uprostřed koryta řeky. Aby ho mohli hasiči zachytit a vytáhnout za pomoci odchytové tyče, museli vystrojeni v neoprenových oblecích vstoupit přímo do vodního toku.

Po přiblížení se jednoho z hasičů jištěného kolegou ke splavu, se podařilo tělo zachytit a vytáhnout. Jistým překvapením pak bylo, že se nejednalo o srnu, ale mršinu psa. Tu také hasiči po dohodě se strážníky městské policie odvezli k likvidaci.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet