Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě nákladního vozidla skončilo hnojivo na poli, bezprostřední nebezpečí nehrozilo

První dopravní nehoda, ke které došlo na ulici Hulince v městské části Krásno nad Bečvou, byla na naše operační středisko oznámena v 20:57 hodin. Podle prvotních informací došlo k převrácení nákladní soupravy tahače s návěsem do příkopu komunikace ve směru na Nový Jičín.

Provedeným průzkumem na místě události bylo doplněno, že se jedná o nehodu tahače zn. Renault, který převážel asi 25,5 tun hnojiva (dusičnan amonný s uhličitanem vápenatým).

Po převrácení návěsu došlo k vysypání části nákladu na blízké pole. Řidič, který se v době příjezdu hasičů nacházel mimo vozidlo, byl v lehkém šoku. Do další péče si ho převzala posádka zdravotnické záchranné služby.

O vzniku události byli také cestou operačního střediska informováni zástupci města z referátu ochrany životního prostředí. Jednotka provedla zajištění místa události a vzhledem ke skutečnosti, že nehrozilo žádné bezprostřední nebezpečí, bylo místo nehody následně předáno policistům.


Tímto zásahem ovšem den pro hasiče z Valašského Meziříčí neskončil. V 23:59 hodin bylo přijato další oznámením o dopravní nehodě, ke které došlo na stejné komunikaci. Tentokrát se jednalo o nehodu osobního vozidla.

Po příjezdu na místo bylo velitelem zásahu zjištěno, že došlo k nehodě osobního vozidla zn. Peugeot 206, které svou zadní části sjelo do příkopu a jeho přední část částečně zasahovala do komunikace.

Přítomná řidička byla v šoku, ale nezraněna. Vozidlo zůstalo po nehodě nepoškozeno a jeho vyproštění zabezpečil sám majitel.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet