Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Oficiální reprezentace TFA českých hasičů se připravovala na závody, čeká je mistrovství Evropy a Polska

Hasiči tvořící oficiální reprezentaci České republiky v disciplíně TFA se ve dnech 6. – 9. května 2013 připravovali ve Velkém Poříčí na Náchodsku na (nejen) dva důležité závody, které je v brzké době čekají.

Každý den soustředění je rozdělen do několika fází, od půl sedmé ráno hasiči absolvují zhruba třicetiminutový intervalový trénink v lese a až poté následuje zasloužená snídaně“, uvedl nás do děje ve výcvikovém středisku Zdeněk Koutník.

Od půl deváté probíhá výuka na učebně pod dohledem Vladimíra Vysockého, ten teoreticky vysvětluje jak správně trénovat či odpočívat.

V půl desáté se pak hasiči přesunou ven, na dvůr učiliště, kde probíhá praktická část výcviku, s důrazem na správnou techniku a efektivní provedení všech disciplín.

doplňuje Zdeněk Koutník


My jsme hasiče navštívili na státní svátek, ve středu 8. května 2013, kdy byl venkovní výcvik zaměřený na konkrétní disciplíny TFA. Prvním v pořadí byl trénink správného přechodu z roztažení hadic na jejich motání, protože dle zkušeností je pro tělo tato fáze jedna z těžších.

Dále sportovci trénovali správný úchop figuríny, proběhnutí tunelem s barelem a efektivní údery kladivem v Hammer boxu (dle aktuálních pravidel TFA u nás).

Poslední částí středečního tréninku bylo naučení se správné techniky při stavění žebříku a vytahování barelu na konstrukci lešení.

Odpoledne pak je trénink individuální, někteří hasiči sednou na kolo a jedou si zazávodit do místní přírody, další pak navštěvují místní bazén.

Některé z borců uvidíte již 14. května 2013 na TFA v Olomouci, ze zmíněných mistrovství Evropy (11 závodníků, kteří budou startovat v individuálním i štafetovém závodě) i Polska (25 závodníků, tFA i Fire Combat Challenge) pak na našem webu samozřejmě přineseme foto i video reportáž.

Sdílet