Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 8. května 2013

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli v 05:36 hodin přivoláni na základě hlášení elektrické požární signalizace k požáru v prostoru vědecké knihovny v Hradecké ulici v Hradci Králové.

Hasiči provedli průzkum a zkontrolovali místo, kde čidlo hlásilo požár. V prostoru knihovny nebyly žádné známky hoření. Jednalo se o planý poplach.


Krátce po sedmé hodině ráno vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové k čerpání vody v supermarketu Kaufland v Hradci Králové. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu hasiči zjistili, že došlo k úniku vody z vodovodního vedení ke sprinklerům v prostoru skladu a pekárny.

Hasiči uzavřeli přívod vody do potrubí a odpojili přívod elektrického proudu do skladu a pekárny. Malé množství vody nebylo možné odčerpat čerpadly hasičů a úklid provedli zaměstnanci supermarketu. Velitel zásahu doporučil technikovi obchodu revizi elektrického zařízení dříve, než obnoví přívod elektrického proudu.


Hradečtí hasiči z centrální stanice vyjeli po 20.00 hodině k otevření dveří bytu v Horově ulici v Hradci Králové. Oznamovatelka uvedla, že uvnitř bytu se nachází její matka, která nereaguje na zvonění a neotvírá dveře. Hasičům se podařilo na starší ženu dobouchat a nezraněná seniorka nakonec sama otevřela.


Územní odbor Jičín

Škodu 10 tisíc korun způsobil včerejší požár osobního vozidla v obci Údrnice. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jičína, dobrovolní hasiči z Jičína a Kopidlna.

Požár zasáhl motorový prostor stojícího vozidla. Plameny se velmi rychle rozšířily a poničily polovinu vozidla. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet