Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při rekonstrukci silnice na Bruntálsku shořel traktorbagr, utrhla se s ním vozovka a stroj sklouznul do hromady hořících větví

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v sobotu 11. 5. 2013 odpoledne v obci Rýmařov, místní části Ondřejov (okres Bruntál), kde při přípravě silnice na její rekonstrukci shořel neobvyklým způsobem traktorbagr CAT 428d při odstraňování zbytků dřevin a jejich kořenů z okraje silnice. Utrhla se s ním totiž část vozovky a stroj sklouznul přímo do hromady hořících větví. Řidič, který byl uvnitř, včas unikl a vyvázl bez zranění.

Operační středisko hasičů bylo o požáru stavebního stroje informováno v sobotu krátce před 15. hodinou. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Rýmařov a jednotka sboru dobrovolných hasičů Horní Město.

Hasiči dostali požár pod kontrolu už během 4 minut, dohašování jim zabralo tři čtvrtě hodiny. Přesto stačil silný oheň traktor zásadním způsobem poškodit. Celková předběžná škoda se tak vyšplhala na půl milionu korun.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet