Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Konto pro paní Lucii je již zřízeno

Jeden z příbuzných zesnulého Dušana Lipovského vyhověl žádosti naší i kolegů zesnulého a založil speciální účet. Rodina po dohodě souhlasila se založením konta pro zasílání darů, které pomohou paní Lucii.

Co se vlastně stalo?

Při odstraňování stromu z komunikace v obci Slunečná zemřel ve čtvrtek 18. ledna 2007 okolo dvacáté hodiny sedmatřicetiletý příslušník HZS Libereckého kraje sloužící na požární stanici Česká Lípa ve směně „A“. Muž byl příslušníkem HZS Libereckého kraje od podzimu roku 2002, to znamená přes čtyři roky ve služebním poměru.
Hasiči odstraňovali spadané stromy z komunikace a náhlý poryv větru vyvrátil další stromy. Dvěma hasičům se podařilo před padajícími stromy utéci. Třetího muže zasáhl kmen stromu, který mu způsobil zranění neslučitelná se životem. Kolegové hasiči i následně záchranáři zdravotnické služby se muže pokoušeli oživovat, ale navrátit ho k životu se již nepodařilo.

Konto pro paní Lucii je již zřízeno

Konto je zřízeno u eBanky pod číslem 2611554001/2400. Číslo konta i další informace naleznete na webových stránkách www.pomocrodine.cz.
Také zákon nezapomíná na finanční odškodnění pozůstalých. Při splnění podmínek dle Zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů je možné poskytnout pozůstalým jednorázové odškodnění, vyplatit úmrtné, náhradu přiměřených nákladů spojených s pohřbem, případně náhradu nákladů na výživu.

Všichni kolegové z Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje by tímto chtěli vyjádřit upřímnou soustrast rodině, příbuzným a známým a uctít památku zesnulého hasiče.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje
Sdílet