Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 13. května 2013

Jednotka profesionálních hasičů z Hradce Králové – stanice Pražská byla včera před půl osmou ráno přivolána k dopravní nehodě, která se stala u kruhového objezdu u bývalého ČKD v Hradci Králové.

Po příjezdu hasičů na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že došlo ke srážce osobního vozidla Ford se skútrem. Osmnáctiletá řidička skútru byla v péči záchranářů a řidič auta vyvázl bez zranění.

Hasiči zabezpečili skútr proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Profesionální hasiči z Nového Bydžova vyjeli ve 20:29 hodin do Chlumce nad Cidlinou, ulice Palackého. V jednom z bytů bylo podezření na únik plynu. Jednaosmdesátiletá žena upadla doma na plynový sporák v kuchyni a posunula varnou desku.

Kvůli obavám z možného úniku plynu přivolala hasiče. Hasiči provedli průzkum a měření speciálním přístrojem, které neprokázalo žádnou koncentraci nebezpečného plynu v ovzduší. Jednotka se vrátila zpět na základnu.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Hasiči HZS podniku Škoda Kvasiny vyjeli k likvidaci olejové skvrny v areálu závodu Škoda Auto v Kvasinách.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Náchoda vyjeli včera dopoledne na pomoc záchranné službě s transportem nemohoucího pacienta do sanity v Holubově ulici v Náchodě.


Územní odbor Jičín

K nehodě tří osobních vozidel vyjeli včera před osmou hodinou ráno profesionální hasiči z Jičína. Ke střetu osobních vozidel Volvo XC, Peugeot 206 a Volkswagen Polo došlo na hlavní silnici č. I/16 u odbočky na Dřevěnice. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Hasiči zasypali uniklou chladicí kapalinu sorbentem a odpojili u vozidel autobaterie. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.


Profesionální hasiči z Jičína byli v 17:28 hodin přivoláni k další dopravní nehodě, která se stala u Starého Místa. Řidička osobního vozidla z dosud nejasných příčin narazila do traktoru.

Žena byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli u osobního auta protipožární opatření a zajistili jej proti úniku provozních látek. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet