Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda nákladního vozidla a obsazeného městského autobusu se neobešla bez zranění

Těsně po patnácté hodině dne 13. 5. 2013 byla na tísňovou linku HZS SČK ohlášena dopravní nehoda se zraněním. K nehodě došlo v ulici Pražská v Mladé Boleslavi. Mělo se jednat o srážku nákladního automobilu s autobusem.

Na místo byla vyslána profesionální jednotka z Mladé Boleslavi s technikou RZA Jeep a CAS 27 Scania. Na místo také vyjel velitel čety a vyšetřovatel.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o čelní střet, kdy kamion jedoucí z kopce narazil v zatáčce do autobusu a to na stranu řidiče. Bylo zjištěno, že na místě se nacházejí celkem čtyři zraněné osoby. Celkem v autobuse cestovalo 17 osob. Tři utrpěly lehká zranění, jedna osoba byla převezena do nemocnice.

Jednotka pomohla osobám z autobusu. Poté bylo provedeno protipožární opatření a zasypání uniklých provozních hmot. Pro snadnější manipulaci s havarovanými vozy byl na místo povolán VYA 14 pomocí něhož došlo k odstranění vozidel a tím i k zprůjezdně­ní ulice.

Na místě zásahu zasahovaly hlídky Policie ČR a Městské policie, které řídily v místě provoz. Konečný úklid provedla úklidová firma.

Foto: nprap. Bc. Jaromír Brzák, VP směna A

por. Ing. Michal Macoun
vyšetřovatel požárů, ÚO Mladá Bolesla

Sdílet