Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oprava izolace střechy sportovní haly v Zubří u Valašského Meziříčí skončila požárem, škoda je čtvrt milionu

V 11:28 hodin přijalo krajské operační středisko zlínských hasičů oznámení o požáru střechy sportovní haly na ulici Hlavní v Zubří u Valašského Meziříčí.

Na místo hlášeného požáru byly vyslány jednotky hasičů z Valašského Meziříčí, Rožnova pod Radhoštěm, Zubří a Zašové. V prvním výjezdu tak k požáru mířily čtyři cisternové vozy, automobilní žebřík AZ-30 a plošina AP-27.

Jako první na místo dorazila jednotka hasičů města Rožnova pod Radhoštěm. Rychlým průzkumem bylo zjištěno, že při opravě izolace střechy haly došlo, při práci s otevřeným plamene hořáku nahřívajícím hydroizolaci, k zapálení dřevěného pláště a izolací střechy haly.

I přes snahu pracovníků provádějící opravu se požár nepodařilo bezprostředně po jeho zjištění zlikvidovat. K prvotnímu zásahu byly použity dva ruční hasící přístroje.

Hasiči současně s hašením vysokotlakým proudem provedli také za použití rozbrušovací pily otevření střešního pláště a to tak, aby se dostali přímo k ložisku hoření. Díky včasnému zpozorování požáru a rychlému hasebnímu zásahu se požár nestačil rozšířit na větší plochu střechy. Nedošlo také k žádnému rozšíření do interiéru haly.

V průběhu hasebních prací bylo také zjištěno, že voda, kterou byl prostor hoření proléván, prosakuje střechou a stéká na palubovku hřiště. Na místo události tak byly dopraveny průmyslové vysavače, kterými byla voda z hřiště odstraněna.

Škoda způsobená požárem byla pro účely vyšetřování příčin vzniku požárů odhadnuta asi na 250.000,– Kč. Výše uchráněných hodnot zatím stanovena nebyla. Událost zůstává nadále v řešení příslušníků požární prevence územního odboru Vsetín.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet