Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v paneláku prověřil hasičům fyzičku, naštěstí se jednalo jen o „spálené potraviny“

Včera 14. května 2013 v 15:00 převzalo krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje tísňové volání od oznamovatele, který sdělil, že vidí a cítí kouř v 11. patře panelového domu v Příbrami v ulici Boženy Němcové.

Na místo byla ihned vyslána jednotka ze stanice Příbram se dvěma „cisternami“ a „plošinou“. Na místo byla vyslána i jednotka sboru dobrovolných hasičů z Příbrami – Březové hory s další cisternou.

Hasiči byli na místě do 5ti minut. Velitel zásahu ihned nařídil průzkum objektu. Hasiči v plné „polní“ vyběhli do nejvyššího patra objektu, kde po otevření bytu zjistili, že se jedná o tzv. kastrůlkový požár.

Uživatelka bytu nechala na zapnuté plotně plynového sporáku jídlo, které se vznítilo. Obyvatelé domu i hasiči si tedy mohli oddechnout. Vyšetřovatel požárů, který se dostavil na místo současně s jednotkou, uzavřel tak požár s nulovou škodou na majetku.

Hasiči si tedy na ostro prověřili fyzickou zdatnost. Není asi zapotřebí vysvětlovat, že vyběhnout do 11. patra s několika desítkami kilogramů vážící výstrojí a výzbrojí není jednoduché.

por. Bc. Pavel Šušola
vyšetřovatel požárů ÚO Příbram
HZS Středočeského kra­je

Sdílet