Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru v bytovém domě se zranilo sedm lidí, hasiči evakuovali celkem 17 nájemníků

Tři jednotky hasičů byly v noci ze středy na čtvrtek 16. května přivolány k požáru v bytovém domě v Riegrově ulici v Hronově na Náchodsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 01:37 hodin.

Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Náchoda, dobrovolní hasiči z Hronova a Velkého Poříčí.

Při příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že hoří byt v prvním nadzemním podlaží obytného domu. Velitel zásahu nařídil průzkum zakouřeného domu a evakuaci nájemníků.

Část jednotky začala s hašením dvoupokojového bytu. Na chodbě ve druhém nadzemním podlaží hasiči našli těžce popáleného muže, kterého vynesli před dům. Muž byl po resuscitaci naložen do vrtulníku a transportován do pražské nemocnice Na Vinohradech.

Dalších šest lidí, včetně tří dětí, se nadýchalo kouře a bylo z preventivních důvodů převezeno do nemocnice. Hasiči z domu evakuovali celkem 17 nájemníků.

Požár bytu se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v 02:14 hodin a uhasit po půl čtvrté ráno. Příčiny vzniku požáru i výše škody jsou předmětem dalšího šetření.

AKTUALIZACE

Z místo odjelo 8 lidí. Z celkového počtu byl jeden dospělý pouze doprovod dítěte. Celková bilance je tedy sedm hospitalizovaných.

Foto: Ondřej Lokvenc & HZS HKK

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet