Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Místo požáru našli hasiči v domě v Aši chemikálie, místo si proto převzala policie

K hlášenému požáru domu v Aši vyjížděly ve středu 15. května 2013 dopoledne čtyři jednotky hasičů. V domě nehořelo, zato byl plný chemikálií. Pro podezření, že by se mohlo jednat o varnu drog, si místo zásahu převzala policie.

Podle oznamovatele byl v domě v Aši cítit zápach spáleniny a byl zde vidět kouř ze střechy. Operační středisko hasičů tak vyhlásilo poplach čtyřem jednotkám hasičů.

Po příjezdu na místo zjistili, že v domě nehoří, je zde ale skutečně cítit silný zápach z chemikálií. Hasiči tak začali prostor odvětrávat. V domě našli množství chemikálií, ve sklepě dokonce i rozlité.


Policisté zadrželi a následně zajistili šestatřicetiletého cizince při útěku z domu, ze kterého si udělal výrobnu pervitinu. Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli a následně zajistili větší množství drogy pervitin a efedrinu, což je látka, ze které se droga zvaná pervitin vyrábí.

Při prodeji na černém trhu, by si mohl cizinec přijít na částku v řádu několika milionů korun. Šestatřicetiletý muž skončil v policejní cele. Proti cizinci bude dnešního dne zahájeno trestní stíhání a bude podán státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby.

prap. Zuzana Týřová, por. Ing. Pavel Valenta, Policie ČR


Pro zjištění, o jakou rozlitou látku se jedná, povolali na místo i specialisty ze stanice hasičů v sokolovské chemičce s detekčním přístrojem. Místo zásahu si převzala policie, která nadále spolupracovala s hasiči především při manipulaci s nebezpečnými látkami v domě.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet