Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Obec Hrabišín ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů slavnostně otevřela obecní víceúčelovou budovu

Slavnostní náladu a jistě také větší účast místních občanů zhatilo první květnovou sobotu deštivé počasí. Ale i přes tuto nepřízeň dorazilo dosti občanů a také význam této akce podpořili svou přítomností starostové okolních obcí, zástupci Hasičského záchranného sboru stanice Šumperk, zástupci Okresního sdružení dobrovolných hasičů Šumperk, významné osobnosti obce včetně zastupitelů, zástupci zhotovitele společnosti Prumhor s.r.o Šumperk, projektanti a zároveň stavební dozor firma B&D Projekt Šumperk.

Na úvod starostka obce Ladislava Holoušová všechny zúčastněné přivítala a poděkovala jim za účast. Poděkování patřilo také všem, kteří se podíleli na rekonstrukci obecní budovy. Ve stručnosti popsala záměr a změnu užívání této bývalé budovy kina. Z rekonstruovaná budova nyní poskytuje nejen nové zázemí pro obecní techniku, ale také nové prostory pro JPO V a Sboru dobrovolných hasišů Hrabišín. Vyzdvihla také skutečnost, že došlo díky této rekonstrukci k výraznému zkrášlení prostoru na návsi obce.

Po proslovu starostky obce si vzal slovo starosta sboru dobrovolných hasičů p. Marek Štelc, který v prvé řadě poděkoval všem zastupitelům v čele s paní starostkou za rozhodnutí a následnou výstavbu této víceúčelové budovy. Podotknul, že zázemí, ze kterých se hasiči stěhují, jsou v současné době již nevyhovující. Jednalo se o bývalý sklad chemických hnojiv, prostory byli velmi vlhké, stísněné a bez vytápění. Nově otevřená obecní budova, jejíchž součástí je hasičská zbrojnice a je pro všechny místní hasiče velkým vyznamenáním za jejich dobrovolnou činnost pro blaho obce a jejich občanů.

Po krátkých proslovech výše zmíněných došlo k předání Pamětních listů k otevření budovy, následovalo přestřižení pásky, dále předání klíčů zaměstnancům obce a veliteli místních hasičů a slavnostní ceremoniál zakončil malý přípitek.

Přítomní občané a pozvaní hosté si poté prošli vnitřní prostory. Zhlédli techniku jak komunální, tak místní jednotky, na nástěnkách byla k vidění fotodokumentace z celého průběhu rekonstrukce budovy. V prostorách nové klubovny a školící místnosti místní hasiči připravili malé občerstvení pro hosty a občany obce.

Celá akce byla hodně ovlivněná již zmíněnou nepřízní počasí, ale přesto, kdo přišel, byl spokojen a uznale pochválil změnu této nevyužívané obecní budovy na návsi obce.

Z obec a SDH článek zpracoval Roman Jírů

Sdílet