Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další střet automobilu s vlakem

Dnes, 26. 1. 2007 po poledni, došlo v Praze 6 – Liboci ke střetu osobního automobilu Misthubishi Colt a osobního motorového vlaku. Při nehodě byla zraněná celá osádka automobilu, tu převezla ZZS HMP do nemocnic k ošetření.

26. 1. 2007

13:37 hod. – 6, Za Vokovickou vozovnou

Jednotky HZS hl. m. Prahy st. 2 Petřiny a HZS Českých drah Praha st. Chodovská byly povolány k dopravní nehodě – střetu osobního automobilu Mitshubishi Colt a osobního motorového vlaku na přejezdu, na který je však vjezd automobilů v rámci běžného provozu zakázán. Při střetu došlo ke zranění třech osob z automobilu, ženu vyprostila jednotka z petřinské stanice, jenž to měla k místu nehody podstatně blíž než drážní hasiči. Ti po příjezdu na místo převzali událost a za pomoci vlaku a lan provedli vyproštění havarovaného automobilu a jeho odtažení z trati. V automobilu kromě lidí cestoval i pes, ten byl předán veterinářům.

Příčina nehody je jasná – nedovolené vjetí na žel. přejezd, kam je to pro běžné automobily vyjma vozidel stavby a IZS zakázáno. Na místě kromě městských a drážních hasičů zasahovalo i několik posádek pražské záchranné služby, dopravní policie a drážní vyšetřovatelé. Škoda na vlaku je odhadnuta na 25 000,– Kč, automobil Mistshubishi je na odpis.

Foto: Roman Půta – HZS hl. m. Prahy, Václav Porkát a Václav Formánek – HZS ČD Praha

Mimo této DN zasahoval dnes HZS ČD Praha stejně jako městští hasiči také na odstraňování rampouchů – střechýlů.
Sdílet