Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hodinu po půlnoci hasiči vyjeli k požáru stodoly v Doubravicích nad Svitavou, část konstrukce se propadla

Požár stodoly a hořící střecha sousedního rodinného domu v Doubravicích nad Svitavou byla 20. května 2013 v 1,11 hodin ohlášena na tísňovou linku Krajského operačního a informačního střediska HZS JMK.

Na místo operační důstojník vyslal jednotky z prvního stupně požárního poplachového plánu. Vyjely jednotky HZS JMK ze stanice Blansko a Boskovice a dobrovolné jednotky obcí Rájec, Doubravice nad Svitavou.

Celý objekt po příjezdu místní jednotky byl již v plamenech. Hasební práce prováděny v izolačních dýchací technice s nasazením dvou útočných proudů. Část střešní konstrukce se propadla a požár se šířil do dalších částí půdního prostoru.

Hasiči násilně vnikli do vedlejšího objektu, pro zvýšení efektivity hasebních prací. Velitel zásahu zřídil dva požární úseky. Střešní konstrukci hasiči rozebírali pomocí motorové řetězové pily a dohašovali drobná ohniska požáru. V 5,14 hodin byl oheň zcela dohašen.

Zásah komplikoval nedostatečný tlak v místní hydrantové síti, proto bylo nutné zřídit čerpací stanoviště u přilehlé řeky. Vyšetřovatel HZS JMK vyčíslil předběžně škodu na 900 tisíc Kč.

Příčinu požáru v tuto chvíli zjišťuje. Při zásahu se zranili dva hasiči. Jejich zranění si nevyžádalo zásah ZZS. Na místo se dostavil starosta obce a majitel objektu.

plk. Ing. Petr Příkaský
HZS Jihomoravského kraje

Sdílet