Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny zničily na okraji Kroměříže dříví i přístřešek, škoda nevznikla

V 00:42 hodin přijal operátor linky tísňového volání krajského operačního střediska zlínských hasičů oznámení o požáru objektu v zahrádkářské kolonii na okraji městské části Kroměříž – Vážany.

Požární poplach byl vyhlášen jak profesionálním a dobrovolným hasičům z Kroměříže, tak i dobrovolné jednotce z Hulína. K likvidaci požáru tak vyrazily celkem čtyři cisternové automobily.

Po příjezdu na místo události a přestřižení zámku brány oplocení pozemku se hasiči dostali přímo k hořící hromadě štípaného dříví, které bylo uložené v ocelovém přístřešku o půdorysu asi 4 × 8m.

Po nasvětlení požářiště reflektory teleskopického stožáru zásahového vozidla a nasazení jednoho „C“ proudu a „vysokotlaku“ se podařilo v 00:59 hodin hasičům požár lokalizovat. Následně bylo zasažené dřevo vyneseno mimo požářiště a prostor hoření byl dochlazován a odvětráván. V 01:47 hodin mohl velitel zásahu ohlásit konečnou likvidaci požáru.

Podle majitele, který se v průběhu zásahu dostavil na místo události, nevznikla na jeho majetku žádná škoda. Událostí se dále bude zabývat vyšetřovatel požárů z Kroměříže.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet