Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Od osobního vozidla v Přerově vzplál sloup nízkého vedení a odpad, hasiči zasahovali pěnou

V úterý 20. května 2013 byl v 13:09 hodin oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár osobního vozidla na Dluhonské ulici v Přerově.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Přerova se dvěma cisternami a hasiči Správy železniční a dopravní cesty Přerov. Při jízdě k zásahu bylo z dálky vidět silný dým. Osobní vozidlo stálo zaparkované na polní cestě vedoucí do zahrádkářské kolonie a bylo plné odpadu (matrací, hader apod.). V době příjezdu první jednotky se plameny přenesly na dřevěný sloup nízkého vedení, a proto byli na místo povoláni pracovníci energetické společnosti, kteří provedli odstávku elektřiny. Oheň se dále rozšířil i na zahradu, na které byl uskladněn odpad, zejména pneumatiky.

Hasičům komplikovaly zpočátku zásah spadlé dráty elektrického vedení, ale po odpojení elektřiny mohly postupně začít bojovat s plameny. Na místo události byl povolán chemický kontejner, který v místní části Přerova Předmostí měřil koncentrace škodlivých látek ve vzduchu. Žádné zvýšené hodnoty naštěstí naměřeny nebyly. K požáru se dostavili také zástupci Statutárního města Přerova, kteří spolu s řídícím důstojníkem domlouvají další postup.

Vzhledem k tomu, že pneumatiky jsou uskladněné po celé zahradě ve výšce asi 1 m (celková plocha zasažená požárem byla 8×4 metry), bude potřeba je rozhrabat a důkladně uhasit. Na místo proto vyjela dobrovolná jednotka z Přerova, která bude hasičům pomáhat v likvidaci požáru. Podle odhadu řídícího důstojníka budou hasiči na místě pracovat ještě několik hodin.

Výše škody byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun, příčina se šetří.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet