Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v Hranicích – Slavíči zasáhl střechu rodinného domu a přilehlé stodoly

Ve středu 22. května 2013 byl v 0:41 hodin oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár střechy rodinného domu a přilehlé hosporářské budovy.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hranic a z Lipníku nad Bečvou a dobrovolní hasiči z Hranic, Slavíče, Oseku nad Bečvou a Lipníku nad Bečvou. Po příjezdu hasiči zjistili, že požárem je zasažena střešní a stropní konstrukce rodinného domu a stodola. Požár byl již velmi rozhořen, a proto hasiči zahájili ihned lokalizaci, kterou hlásili za hodinu po oznámení události.

Hasiči z hořícího objektu vynesli dvě propan-butanové lahve. V průběhu likvidačních prací rozebírali konstrukce a dohašovali ohniska. Velitel zásahu si na místo vyžádal chemický automobil s termokamerou a náhradní dýchací technikou z Přerova. Při závěrečném průzkumu termokamerou byla uvnitř objektu nalezena ještě jedna propan-butanová lahev, kterou hasiči ochladili.

Na hospodářské části budovy došlo k naklonění nosné zdi, a proto ji hasiči provizorně zajistili a povolali na místo statika, který rozhodne o dalším postupu. Při události nebyl nikdo zraněn.

Výše škody byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun, dnes dopoledne bude na místě probíhat došetřování.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet