Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkendové dopravní nehody na Plzeňsku

Celkem pět zraněných osob si vyžádala srážka dodávky a autobusu v Plzni, která se stala dnes, 28. 1. 2007. Na místě zasahovaly jednotky z požárních stanic Košutka a Pobřežní. V sobotu pro změnu skončilo Audi 100 v rybníku před obcí Babylon.

K dopravní nehodě osobního automobilu mezi Rokycany a Ejpovicemi, poblíž bývalé Jelínkovic boudy, vyjížděli v sobotu profesionální hasiči z Rokycan a stanice Košutka. Vozidlo skončilo na střeše, zadní částí na komunikaci. Řidič vozidla nebyl zraněn. Osobní automobil Škoda Felície byl postaven na kola za pomoci autojeřábu.

K dopravní nehodě osobního automobilu Fiat Tipo za obcí Kozolupy, ve směru na Myslinku, u viaduktu, vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Košutka a Nýřany. Vozidlo skončilo na boku v hlubokém korytu potoka Myslinka. Nehoda se obešla bez zranění osob. Hasiči zajistili místo nehody, usměrňovali dopravu a vozidlo zpět na komunikaci vyzvedli pomocí autojeřábu. Po dobu vyprošťování vozidla byla komunikace oboustranně uzavřena.

K osobnímu automobilu Hyundai, které po sjetí z hráze zůstalo viset nad rybníkem u obce Brod, vyjížděli profesionální hasiči z Klatov. Vozidlo bylo vyproštěno za pomoci autojeřábu.

K dopravní nehodě autobusu DAF TJ Dios Nýřany na silnici Klatovy – Železná Ruda, před obcí Javorná, vyjížděli v sobotu profesionální hasiči z Klatov. Autobus následkem nehody skončil na boku na krajnici vozovky. V autobusu se nacházelo v době nehody 26 dětí a šest dospělých osob. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči odstranili větrací poklop ve střeše autobusu a přistavili k vzniklému otvoru nastavovací žebřík. Otvorem postupně vylezli děti a pak dospělí. Děti pak s dospělými odešli do rekreační chaty v Javorné, kde počkali na náhradní autobus. O vyproštění autobusu se pokusila odtahová služba. Pokus byl neúspěšný. Majitel autobusu povolal autojeřáb.
Tři zraněné osoby si vyžádala srážka osobních automobilů Fiat Panda, Ford Focus a VW u Klatov, ve směru na Plzeň. Tři zraněné osoby do své péče převzala ZZS. Zasahující profesionální hasiči z Klatov zajistili místo nehody a odpojili u vozidel akumulátory.

K osobnímu automobilu Audi 100 v rybníku před obcí Babylon vyjížděli v sobotu profesionální hasiči z Domažlic. Vozidlo mělo čelní část ve vodě a zadní vyčnívala z vody. Z vozidla neunikaly žádné provozní kapaliny. Řidič vozidla, ročník 1985, nebyl zraněn a byl mimo vozidlo. Hasiči ho zabalili do deky a umístili do vyhřáté kabiny hasičského vozidla. Dále zajistili místo nehody, nasvítili ho a vozidlo vyprostili.

K dopravní nehodě, srážce autobusu Karosa a dodávkového automobilu Mercedes Vito, na křižovatce ulic Sirkova a U Prazdroje v Plzni vyjížděli dnes, 28. 1. 2007, profesionální hasiči ze stanic Košutka a Pobřežní. Zraněno bylo celkem pět osob, z toho jedna z dodávky a čtyři z autobusu. Zraněná řidička dodávky zůstala zaklíněna ve vozidle. Hasiči jí poskytli předlékařskou pomoc, přiložili jí krční límec a po příjezdu ZZS ji vyprostili z vozidla a přendali na nosítka. Řidič autobusu si stěžoval na bolest břicha a byl spolu s řidičkou převezen do nemocnice. Další tři osoby z autobusu měly drobná zranění a do své péče je převzala posádka druhého sanitního vozu. Hasiči také odpojili u obou vozidel akumulátory a zajistili místo nehody. Městská policie Plzeň odklonila dopravu do Šumavské ulice.

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško

Foto: Zdeněk Mleziva
Sdílet