Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněnou osobu od dopravní nehody nedaleko Českého Dubu transportoval vrtulník

Ve čtvrtek 23. května 2013 v 15:51 hodin byli hasiči z Českého Dubu povoláni k dopravní nehodě mezi obcemi Roveň a Všelibice nedaleko Českého Dubu. Hasiči na místo vyjeli minutu od vyhlášení poplachu s technikou VEA Škoda Fabia, CAS 32 Tatra 815 a CAS 24 Škoda 706.

Po příjezdu na místo události se nacházelo jedno osobní vozidlo na střeše u krajnice vozovky. Řidič vozidla byl v péči letecké zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, která právě přistála. Provoz na pozemní komunikaci byl okamžitě zastaven.

Hasiči na místě spolupracovali při prvotním ošetřením a stabilizací zraněné osoby, kterou posléze transportovali do kabiny vrtulníku. Dále hasiči na místě stabilizovali havarované vozidlo, provedli protipožární opatření a nadále zamezili šíření unikajícího paliva z nádrže vozidla do životního prostředí vrstvou sorbentu. Na místě nehody také pomáhali dobrovolní hasiči ze Všelibic.

Po obnovení provozu hasiči na místě zásahu též řídili dopravu. Po zadokumentování události Policií ČR asistovali hasiči při manipulaci vozidla na vůz odtahové služby a provedli úklid vozovky. Na základnu se vrátili v 17:44 hodin.

Bc. Martin Ressl
Hasiči Český Dub

Sdílet