Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Opavska vyprostili z autobusu 18 osob

Sedmnáct cestujících a řidiče meziměstského autobusu, který zapadl do sněhu v příkopě, vyprostili v pondělí 29. 1. 2007 ráno hasiči z Opavska v Budišově nad Budišovkou. Nehoda se obešla bez zranění.

Dvě odhadem pětačtyřicetileté ženy, kterým se udělalo špatně a patrně mohly utrpět šok, odvezla sanitka rychlé lékařské pomoci do nemocnice.

Nehoda autobusu, vezoucího hlavně lidi do zaměstnání, byla na operační středisko hasičů oznámena po půl osmé ráno. Na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice ve Vítkově a dobrovolní hasiči z Budišova nad Budišovkou.

První plán záchranářů počítal s tím, že k vysvobození cestujících použijí nouzový východ – po rozbití bočního okna autobusu. Nakonec se jim podařilo otevřít přední dveře vozidla. Cestující nasedli do náhradního autobusu, který byl již připraven, hasiči předali týmu zdravotníků dvě ženy, kterým se udělalo nevolno. Jedna z nich uvedla, že jí bylo špatně už před nehodou. Řidič autobusu zasahujícím hasičům řekl, že autobus mu ze silnice vytlačil silný vítr.

Vyproštění autobusu si zajistí přepravní společnost sama, ale hasiči z vítkovské stanice na místo nehody opět přijedou a budou u vytažení autobusu asistovat.

-wap-

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet