Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dívka spadla z mostu v Bechyni, hasiči jí pomohli dopravit do sanitky

Profesionální hasiči ze stanice Týn nad Vltavou byli na základě ohlášení Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje vysláni do Bechyně, kde došlo k pádu dítěte z železničního mostu do vody.

Na místo události Operační středisko HZS Jihočeského kraje vyslalo také jednotku SDH obce Bechyně se člunem. V průběhu jízdy hasičů k zásahu bylo místo nehody upřesněno zdravotníky ZZS, kteří se vzhledem k těžko přístupnému terénu ke zraněné nemohli dostat. Když týnská jednotka přijela v Bechyni k mostu, byla zde již bechyňská dobrovolná jednotka, která se již postupně blížila ke zraněné, a dále pak zdravotníci ZZS včetně Letecké záchranné služby České Budějovice.

Zraněná dívka ležela na betonové patě mostního pilíře, kam spadla z blízké skály. Zasahující hasiči obou jednotek zraněnou dívku naložili do celotělové vakuové dlahy a v lezeckých nosítkách transportovali do sanitky ZZS. Zde byla stabilizována a poté hasiči přenesena do vrtulníku LZS, který ji přepravil do nemocnice v Českých Budějovicích. Do Bechyně byla povolána také lezecká skupina profesionálních hasičů ze stanice Tábor, ta byla ale během jízdy k zásahu odvolána. Událost na místě šetřila Policie ČR.

Sdílet