Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči „sklízeli“ kukuřici z křižovatky smrti

Jako v kukuřičném silu to vypadalo v úterý odpoledne na silnici v Bystřici nad Olší na Frýdecko-Místecku. Profesionální hasiči ze stanice v Třinci zde zasahovali u dopravní nehody mezi nákladním autem s přívěsem, vezoucím 18 tun kukuřice, a sypačem silničářů.

Z kabiny kamionu z Polska museli vyprošťovat řidiče pomocí hydraulického zařízení, z poškozené nádrže sypače odčerpali naftu a nakonec uklidili vozovku od pořádné vrstvy kukuřice. S obilninou jim pomohli dobrovolní hasiči z třinecké části Guty.

Nehoda se stala v úterý před půl čtvrtou odpoledne u obce Bystřice nad Olší na takzvané křižovatce smrti. Hasičům ji ohlásil kolemjedoucí řidič. Těžký sypač skončil v příkopě asi třicet metrů od srážky, stejně jako přívěs polského nákladního auta. Z něj se navíc vysypala na silnici a do příkopu značná část nákladu kukuřice, odhadem na plochu 10 × 10 metrů.

Polský řidič středního věku, který zřejmě vezl kukuřici do Polska přes Třinec, byl podle prvotního hodnocení zraněn lehce, ale stěžoval si na velkou bolest noh. Hasiči jej po vyproštění předali Rychlé záchranné službě z Třince a byl převezen sanitkou do nemocnice na pozorování. Řidič sypače vyvázl bez zranění. Hasiči měli obavy z toho, zda pod sypačem není další člověk, ale to se naštěstí nepotvrdilo. Pak smetli kukuřici ze silnice do příkopy.

-wap-

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet