Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pod čisticím vozem se v Ostravě-Porubě propadla silnice, z díry mu musel pomoct Bison

Tři ostravské jednotky profesionálních hasičů z HZS MSK (z toho osádky dvou vyprošťovacích speciálů) vyprošťovaly v úterý 28. 5. 2013 odpoledne v Ostravě-Porubě čisticí vůz, pod kterým se při pečlivém čištění propadl okraj nedávno nově vyasfaltované silnice.

Nehoda se obešla bez zranění i úniku provozních kapalin. Díky umu hasičů bylo pravé zadní kolo havarovaného vozidla brzy nahoře na světle.

Čisticí vozidlo se propadlo pravým zadním kolem do jámy (díra byla hlubší než průměr kola) na okraji silnice při čištění vozovky v úterý po druhé hodině odpolední. Na místo vyjely tři ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Poruba, Zábřeh a Přívoz – dvě posledně jmenované s vyprošťovacími speciály Mercedes Bizon a Tatra 815.

Hasiči pomocí Bizona nadzvedli zadní část havarovaného vozidla a pak posunuli doleva na silnici. Nakonec jej odtáhl druhý vyprošťovací speciál – Tatra 815 – který jej během manipulace Bizona jistil tyčí, připevněnou na čelo čistícího vozu a zadní část Tatry. Vyproštění se povedlo se bez újmy na čisticím vozidle.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet