Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úterní zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Územní odbor Hradec Králové: Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli včera před 18. hodinou přivoláni k požáru osobního vozidla v ulici Akátová v hradecké městské části Malšova Lhota. Již cestou k zásahu byli hasiči informováni, že požár uhasil muž, který vozidlo opravoval. Hasiči po příjezdu na místo zkontrolovali motorový prostor osobního auta Škoda Octavia. Hmotná škoda byla odhadnuta na 10 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost muže, který prováděl opravu na vozidle. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou: Dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Kostelce nad Orlicí byly ve 14:20 hodin přivolány k dopravní nehodě dvou dodávkových vozidel zn. Renault Master na hlavní silnici č. I/14 u Potštejna. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Zasahující jednotky provedly protipožární opatření u obou vozidel. Hasiči museli pomocí vyprošťovacího automobilu vytáhnout jednu z dodávek, která skončila mimo silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Náchod: K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjeli včera večer profesionální hasiči z Náchoda do Broumovské ulice v Náchodě – Bělovsi. Po příjezdu jednotky na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že při srážce dvou osobních vozidel došlo k úniku motorového oleje a chladicí kapaliny. Nikdo z pasažérů nejevil známky zranění. Po chvíli si řidička jednoho z vozidel začala stěžovat na bolest kolena a přítomní policisté zavolali dopravní zdravotní službu, která ženu převezla na kontrolu do nemocnice. Hasiči zasypali provozní náplně sorbentem a očistili vozovku. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Územní odbor Trutnov: Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného byli včera po 15. hodině přivoláni k dopravní nehodě, která se stala u Dolní Kalné. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do stromu. Při příjezdu hasičů na místo byla jedna zraněná osoba mimo vozidlo a v péči záchranářů. Hasiči zajistili vůz proti požáru a úniku provozních látek.

Územní odbor Jičín: Profesionální hasiči z Hořic otevírali na žádost Policie ČR dveře bytu v ulici Riegrova v Hořicích.

Jednotka dobrovolných hasičů z Miletína likvidovala sršní roj v Barákově ulici v Miletíně.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet