Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Již 9. dětský den v Thomayerově nemocnici byl ve znamení složek IZS

Dobrovolnické centrum Lékořice pořádá v Thomayerově nemocnici už 9. Dětský den tentokrát s podtitulem Hrdinové záchranného systému v akci. Ve středu 29. května navštíví nemocnici 600 dětí ze základních a mateřských škol. Připraven je bohatý poznávací i zábavný program ve znamení Integrovaného záchranného systému.

Pro žáky základních škol jsou připravena čtyři stanoviště, která nabídnou ukázky práce všech složek integrovaného záchranného systému: – hasičů, policie a záchranné služby v čele se záchranářským kamionem Golemem.

Připraven bude i stan s předvedením urgentní medicíny. Pro děti z MŠ bude připravena Nemocnice pro medvídky. Děti si budou moci pod vedením mediků vyzkoušet práci lékaře a ošetřit své nemocné plyšové kamarády. Tradičně je připravený také doprovodný program – skákací hrad a ukázky tance se psy.

„Dětský den u nás v nemocnici je výborná příležitost, jak do areálu dostat zdravé děti. Děti se sem těší a bez bolesti a stresu zde mohou získat informaci, že nemocnice není jen místo, které je spojené se strachem. V této atmosféře se s nimi mnohem lépe komunikuje a děti se naučí spoustu věcí a návštěva nemocnice pro ně přestává být strašákem“ říká Dagmar Hrubcová, koordinátorka Dobrovolnického centra Lékořice.

Děti, které jsou hospitalizované, a jejich stav nedovoluje, aby se účastnily venkovního programu, čeká návštěva maskota dětského centra Hafíkov, který jim přinese dárky.

Sdílet