Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Dobrušce se uskutečnil „Den bezpečnostních a záchranných složek IZS“, zúčastnil se ho i bývalý olympionik Imrich Bugár

Dnes 7. června se v centru Dobrušky, na náměstí F.L.Věka, uskutečnil již tradiční „Den bezpečnostních a záchranných složek integrovaného záchranného systému“. Zajímavou akci připravilo Město Dobruška ve spolupráci s nadačním fondem na podporu bezpečnosti a pod záštitou hejtmana Královéhradeckého kraje Bc. Lubomíra France. Tak jako v předcházejících letech byla akce skvěle připravena a těšila se velkému zájmu veřejnosti.

Od 9 hodin probíhala prezentace všech zúčastněných složek pro žáky a studenty škol, ale také širokou veřejnost. Návštěvníci si mohli prohlédnout historickou techniku jednotek dobrovolných hasičů z Běstvin, Pulic nebo Houdkovic, seznámit se současnou technikou hasičů, záchranářů, policistů, strážníků Městské policie, Horské služby ČR i Armády ČR. Tato akce bezesporu nabídla přehlídku té nejlepší a nejzajímavější techniky a vybavení složek integrovaného záchranného systému, Armády ČR a dalších. Součástí akce byly také ukázky společného zásahu hasičů, policistů a záchranné služby nebo příslušníků Armády ČR.

Profesionální hasiči ze stanice Dobruška představili svá zásahová vozidla, cisternu CAS 15 Mercedes, cisternovou automobilovou stříkačku CAS 24 Renault a Tatra CAS 30 T 815. Hasiči ve spolupráci se záchrannou službou a Policií ČR předvedli veřejnosti společný zásah při vyprošťování osob z havarovaných vozidel. Překvapení pro návštěvníky připravila Armáda ČR, která uskutečnila přelet vrtulníku Sokol. Ojedinělým zážitkem byl také seskok parašutistů z Aeroklubu Nové Město nad Metují, kteří seskočili přímo na náměstí. Hlavně děti ocenily pěnovou show, kterou pro návštěvníky připravili dobrovolní hasiči z Domašína.

Návštěvníci se mohli seznámit s prací psovodů z řad Městské policie Rychnov nad Kněžnou a Veterinární základny Chotyně z Liberecka nebo zažít zásah pořádkové jednotky Policie ČR.

Po celý den probíhaly i soutěže o ceny, a to nejen pro žáky základních škol. Dopoledne proběhla také autogramiáda s mistrem světa a stříbrným olympionikem z LOH 1980 v hodu diskem Imrichem Bugárem.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet