Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střetnutí vlaku s autem na přejezdu u Borovan si vyžádalo zranění řidičky

Dnes, 29. 5. 2013 v 15.40 hodin se mezi Borovany a Hlubokou u Borovan na Českobudějovicku střetl osobní vlak (České Budějovice – České Velenice) s osobním automobilem. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor.

Jednalo se o střet osobního vlaku, jedoucího na trati z Českých Budějovic do Českých Velenic, a osobního vozu. Ve vlaku cestovalo přibližně 50 osob, nikdo z nich nebyl zraněn. V osobním autě jela pouze řidička, která havarovaný vůz opustila sama bez pomoci záchranářů.

Jako první se z jednotek PO na místo dostavila dobrovolná jednotka obce Borovany, následována profesionály ze stanice Trhové Sviny a profesionály z jednotky HZSP SŽDC. Havarovaný vůz byl odhozen na boku na kolejích.

Hasiči jej zajistili proti požáru a úniku provozních látek. Po 16. hodině dobrovolná jednotka a jednotka ze stanice Trhové Sviny místo nehody předaly jednotce HZSP SŽDC a vrátily se na své základny. Hasiči HZSP SŽDC zásah na místě nehody ukončili po půl osmé večerní.

Šetřením na místě mimořádné události bylo zjištěno, že přejezdové zabezpečovací zařízení bylo v době nehody v činnosti. Škoda byla vyčíslena na 300 000 Kč (200 000 vlak, 100 000 automobil).

Foto a info: Drážní inspekce a HZS Jihočeského kraje

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet