Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči a celníci podepsali dohodu o plánované pomoci

Dnes byla v budově Krajského ředitelství Hasičského záchranného sboru (HZS) Královéhradeckého kraje podepsána „Dohoda o plánované pomoci na vyžádání“ mezi HZS Královéhradeckého kraje a Celním úřadem pro Královéhradec­ký kraj.

Ředitelé HZS Královéhradeckého kraje plk. František Mencl a Celního úřadu pro Královéhradecký kraj plk. Petr Kašpar svým podpisem navázali na již probíhající spolupráci a dohodu uzavřenou v roce 2004. K podpisu nové dohody došlo v důsledku změny organizační struktury celní správy k 1. lednu 2013.

Dohoda upravuje spolupráci při provádění záchranných a likvidačních prací při mimořádných událostem a krizových situacích v rámci integrovaného záchranného systému.

„Součástí dohody je i úzká spolupráce v administrativní a technické oblasti při odbavování humanitární pomoci přijímané ze zahraničí do České republiky a naopak“,

řekl ředitel celního úřadu Petr Kašpar

Vzájemná spolupráce bude probíhat také v oblastech výzkumu, vývoje, výrobních a technických služeb, vzdělávacích a výukových programů a projektů, výcviku a cvičení, pokud jsou tyto oblasti využívány pro potřeby integrovaného záchranného systému.

„Uzavřením dohody a stanovením určitých postupů se zefektivní spolupráce při řešení mimořádných a krizových situací a při celním odbavování humanitární pomoci“,

dodal ředitel HZS Královéhradeckého kraje František Mencl

Dohoda v neposlední řadě upevní vzájemné vztahy a naváže na probíhající spolupráci.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet