Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z hořící garáže v Hradci Králové hasiči vynesli dvě propanbutanové lah­ve

Dvě jednotky hasičů zasahovaly včera 4. června odpoledne u požáru garáže v ulici Brněnská v Hradci Králové. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen šest minut po 13. hodině. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a stanice Pražská.

Po příjezdu hasičů na místo hořela jedna ze dvou garáží, které byly odděleny stěnou. Majitel se snažil požár hasit kbelíkem s vodou a při tom utrpěl popáleniny a nadýchal se zplodin hoření. Muž ještě informoval hasiče, že se uvnitř garáže nacházejí dvě dvoukilogramové propanbutanové lah­ve.

Po příjezdu záchranné služby byl zraněný muž ošetřen a převezen do nemocnice. Rozvinutý požár uskladněného dřeva a dvou pracovních strojů dostali hasiči pod kontrolu ve 13:40 hodin. Po celou dobu hašení zasahovali v dýchacích přístrojích. Ze zasažené části dvojgaráže vynesli obě propanbutanové lahve, které ponořili do vody a ještě je ochlazovali.

Hasiči uhasili požár krátce před půl třetí odpoledne a pomocí přetlakové ventilace odvětrali celý prostor. Pomocí speciálního nářadí také otevřeli dveře přilehlé garáže, která byla také plná dřeva, zda se požár nerozšířil i tam. To se však nepotvrdilo a druhá část garáže nebyla zasažena.

Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření, s největší pravděpodobností se jednalo o nedbalostní jednání majitele při zahřívání dýmáku pro vykuřování včel. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty na vedlejším majetku činí také 100 tisíc korun.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet