Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva úniky provozních kapalin z kamionů řešili ve stejný okamžik hasiči z Olomouce

První událost byla oznámena na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v pátek 7. června 2013 v 9:24 hodin. V soukromém areálu firmy v Olomouci – Holici uniklo z nádrže kamionu asi 800 litrů nafty do kanalizace, která ústí do místního potoka.

Hasiči spolu s Policií ČR našli vhodné místo, kde by bylo možné hladinu potoka zasypat sorbentem a uniklou naftu jímat. Už více než hodinu a půl hasiči jímají naftu do připravených nádob (stav k 13:00 hodin), podle velitele zásahu budou práce na místě pokračovat ještě několik hodin. Celou událost šetří Policie ČR.

K druhé události vyjížděli hasiči na silnici R35. Na obchvatu Olomouce asi 1 km od kruhového objezdu u Globusu ve směru na Ostravu sjel kamion do příkopy a začal z něj unikat olej do vodoteče, která odvádí vodu z dálnice. Hasiči začali zachytávat uniklý olej do připravené nádoby.

Na místo byla povodána Správa silnic Olomouckého kraje, která zajistí úklid. Hasiči jejím pracovníkům předali místo události a vrátili se zpět na základnu. Kamion se nacházel mimo komunikaci, proto v místě nehody nebyla omezena doprava.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet