Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda návěsu se dřevem na Novojičínsku zaměstnala odpoledne čtyři jednotky hasičů

Více než 6 hodin trval komplikovaný zásah Moravskoslezských hasičů při vyprošťování nákladního automobilu spadlého do příkopu. Návěs převážející dřevo tak na dlouhou dobu zkomplikoval provoz na silnici mezi Odrami a Veselí na Novojičínsku. Vyprošťovacích prací se účastnily tři jednotky profesionálních hasičů a jedna jednotka dobrovolných hasičů.

V pátek 7. 6. 2013, krátce před půl třetí odpoledne, přijalo Operační a informační středisko profesionálních hasičů tísňový hovor, oznamující dopravní nehodu kamionu u města Odry. V 14:27 hod vyjela na místo jednotka profesionálních hasičů z Bílovce a jednotka dobrovolných hasičů z Oder.

Následně byly, po provedeném průzkumu, na místo povolány další jednotky profesionálních hasičů ze stanic Nový Jičín a Ostrava. Vyprošťovacích prací se účastnily i dva vyprošťovací automobily Hasičského záchranného sboru MSK – vyprošťovací automobil Bison z Ostravy a vyprošťovací automobil T815 z Nového Jičína.

Na místě události zasahoval i chemický automobil profesionálních hasičů, který pomáhal likvidovat následky unikající nafty z nádrže nákladního automobilu. Na sanaci místa zasaženého uniklou naftou byla následně povolána specializovaná firma. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění.

por. Ing. Marek Gašparín
zástupce tiskového mluvčího
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet