Pátek 10. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě sobotní dramatické záchranné události na Českotěšínsku se neobešly bez přítomnosti hasičů

V sobotu 8. 6. 2013 zasahovala jednotka profesionálních hasičů na Českotěšínsku při dvou dramatických událostech, které nakonec měli šťastný konec.

První událostí byl společný zásah profesionálních hasičů s kolegy s obecní policie, policie a záchranné služby. V 7:20 hod vyjela jednotka hasičů k jednomu z místních supermarketů, kde na střeše objektu seděla osoba. Jednalo se o muže středního věku, který odmítal komunikovat a opustit střechu supermarketu. Nakonec se hasičům ve spolupráci s kolegy s obecní policie podařilo muže zpacifikovat a nezraněného předat kolegům ze záchranné služby.

Druhou událostí byla večerní železniční dopravní nehoda v Chotěbuzi. Těsně před půl osmou hodinou večerní hasiči vyjeli na ohlášenou událost, kdy byla sražena osoba na železniční trati mezi zastávkami Chotěbuz a Louky nad Olší. Projíždějící vlak tam zachytil a odhodil mimo trať ženu procházející se na kolejišti.

Profesionální hasiči společně s kolegy ze záchranné služby poskytli ženě první pomoc. Hasiči následně připravili přistávací prostor pro záchranářský vrtulník a pomohli ženu transportovat k vrtulníku. Ten ji následně převezl do nemocnice.

Žena středního věku může mluvit o štěstí, že srážku s vlakem přežila a utrpěla pouze zranění. Železniční trať byla v místě nehody přibližně jednu hodinu uzavřena.

por. ing. Marek Gašparín
zástupce tiskového mluvčího
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet