Pátek 10. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali v Pardubickém kraji u těžkých dopravních nehod

K těžké dopravní nehodě do Štěpánova vyjížděli profesionální hasiči z Přelouče v sobotu v 16.09 hodin. Jednalo se o střet dvou osobních automobilů. Na místě bylo zraněno pět osob. Hasiči pomáhali s ošetřením zraněných i transportem do sanitních vozů a po zadokumentování nehody policisty hasiči přetočili havarované vozidlo zpět na kola. Po odstranění následků nehody se hasiči vrátili zpět na základnu.

V 16.10 hodin vyjížděli hasiči z Holic do Chvojence, kde se střel motorkář s osobním vozem. Motocyklista zůstal v plotě. Jednotka se spolupodílela na ošetření zraněného motocyklisty, který utrpěl poranění dolní a horní končetiny. Po ošetření jednotka zajistila dopravní prostředky proti požáru. Místo bylo předáno policistům, kteří si zajistili úklid vozovky.

Profesionální hasiči z Chrudimi a dobrovolní hasiči z Heřmanova Městce vyjížděli v 16.14 hodin k dopravní nehodě motocyklu a osobního vozidla, jež se střetly v Heřmanově Městci. Při nehodě byly těžce zraněny dvě osoby. Pro jednu osobu musel přiletět vrtulník Letecké záchranné služby a druhý byl převezen do nemocnice. Hasiči i u této nehody pomáhali s ošetřením zraněných osob a s transportem do vrtulníku a po vyšetření nehody policisty byly odklizeny následky těžké nehody.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet