Pátek 10. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Pardubicku zasahovali v hořící laboratoři plné chemikálií, zásah byl velmi komplikovaný, požár způsobil škodu za tři miliony korun

V neděli 9. června v 1.53 hodin byl na krajské operační a informační středisko hasičů oznámen požár Univerzity v Doubravicích. Na místo byly povolány jednotky – profesionální z Pardubic a dobrovolné ze Starého Hradiště, Lázní Bohdanče, Rábů a Srchu.

Jednalo se o požár ve třetím nadzemním podlaží v areálu univerzity. Hořela laboratoř a sklad na katedře výbušnin. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 2.19 hodin a zcela zlikvidován byl v 3.31 hodin. Hasiči zasahovali v místnosti, kde se nacházely různé druhy chemikálií. Zásah byl tak velmi komplikovaný. V různých částech místnosti docházelo i k občasnému zahoření zbytků hořlavých materiálů.

Hasiči museli zasahovat po celou dobu v dýchacích přístrojích. Naštěstí se událost obešla bez zranění. Poslední hasičské vozy se na základny vrátily v 7.13 hodin.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 3 miliony korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 100 milionů korun. Příčina vzniku požáru je nyní vyšetřována.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet