Středa 17. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Povodňová svatba s účastí hasičů ze šesti krajů

Velkou slavností v kolektivu hasičů je svatba jednoho z nás. Datum 8. 6. 2013 byl významný den pro Jirku Janouška a jeho partnerku Marušku. Sled událostí změnil celý průběh plánovaných příprav, jak zarýt novomanželům a svatebčanům tento den do paměti.

Bohužel přišly povodně a naše jednotka SDH Mokropsy zasahuje nepřetržitě od 31. 5. 2013 10:00 na stovkách událostí v našem městě. 8. 6. 2013 bylo v Černošicích nasazeno 12 hasičských jednotek z celé republiky na čerpání lagun a sklepů. Hasiči se od 8:00 přeskupovali na vyčerpání poslední laguny a to v osadě V Topolích. Natahali jsme cca 3km hadicového vedení B a stroje se v 10:36 zakously do laguny.

U čerpadel zbyly redukované posádky a všichni ostatní rychle ke kostelu v Komenského ulici, abychom o tak slavný den nepřišli. Hasiči jsou velká rodina, ale neznám nikoho, komu by byly na svatbě jednotky ze 6 krajů (PHA,SCK,UL,L­B,HK,JM). Po té co si řekli ANO jsme Jirku vystrojili do hasičského. Marušku přenesl přes hadici, dostal koule na nohy, Maruška si ženicha vykoupila, poblahopřáli jsme a rychle zpět k vodě.

Kompletní svatební foto je ZDE.

Sdílet