Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní auto skončilo mezi Hradcem Králové a Třebechovicemi pod Orebem na střeše

Dvě jednotky hasičů vyjely včera 11. června po půl sedmé ráno k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici č. I/11 mezi Hradcem Králové a Třebechovicemi pod Orebem.

U odbočky na Krňovice se srazilo osobní auto Opel Corsa se Škodou Citigo. Škodovka sjela po nárazu do příkopu a převrátila se na střechu. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem se dvěma technickými automobily a dvěma cisternami.

Při příjezdu první jednotky na místo byla dvoučlenná posádka škodovky venku z vozidla a v péči záchranářů. Řidič druhého vozidla vyvázl bez zranění. Hasiči odpojili u druhého vozidla, které zůstalo stát mimo hlavní silnici, autobaterii a zabezpečili jej proti úniku provozních náplní.

Na vyproštění škodovky byla povolána specializovaná firma s těžkou technikou. Vozidlo bylo převráceno zpět na kola a hasiči odpojili autobaterii. Následně bylo vytaženo z příkopu a naloženo na odtah. Hasiči po dobu zásahu řídili v místě nehody dopravu. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet