Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sluneční brýle Dräger X-pect a hasiči

V souvislosti s hojně rozšířenými a mezi hasiči velmi oblíbenými brýlemi Dräger jsme se poslední dobou, zejména během prací při povodních, setkali s otázkami na téma jejich použitelnosti a ochranných vlastností ve venkovním prostředí.

A tak redakce zeptala přímo u pramene, tedy produktového manažera Dräger Safety s.r.o., Pavla Hrocha jak to tedy je?

Dle získaných informací jsou tmavé polykarbonátové brýle Dräger, přesné označení X-pect 8321 ve smyslu příslušných norem (ČSN EN 166 a ČSN EN 172) certifikovány a značeny m.j. jako ochranné brýle proti slunečnímu záření (tedy obsahující i filtrační složku proti UV záření).

Tyto brýle jsou obecně určeny k ochraně očí při běžných činnostech ve vnitřním i venkovním prostředí a s ohledem na to, chrání oči uživatele jak proti vlivům mechanickým, tak atmosférickým (přírodní záření nevyjímaje). Pokud tedy brýle používáme venku, a to i během slunečných dní běžným způsobem v souladu s jejich určením, není třeba se o své oči obávat, uvedl dále Hroch.

A když k uvedeným, výrobcem potvrzeným ochranným vlastnostem přidáme ještě nerozbitnost, odolnost proti poškrábání, optimální tónování skel, komfort a design, při jejich dostupnosti asi není co řešit…

Sdílet