Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U nehody na dálnici D11 zasahoval vrtulník leteckých záchranářů, nedlouho poté se střetla další vozidla

K dopravní nehodě došlo dnes 17. června ráno na dálnici D11 ve směru na Hradec Králové. Na 75. kilometru u dálničního sjezdu havaroval řidič s osobním vozidlem Renault Scénic.

Auto skončilo na střeše a zablokovalo oba jízdní pruhy. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 07:15 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou.

K nehodě byl povolán také vrtulník Letecké záchranné služby Hradec Králové a tři sanitní vozidla záchranné služby Královéhradeckého a Pardubického kraje.


Všichni čtyři cestující utrpěli lehká zranění a byli přepraveni do nemocnic posádkami rychlé zdravotnické pomoci. Tři lehce zranění skončili v nemocnici v Pardubicích a jeden v Hradci Králové.

Tomáš Ježek, tiskový mluvčí, ZZS Královéhradec­kého kraje


Po zadokumentování události Policií ČR hasiči uvolnili jeden jízdní pruh a před desátou hodinou dopoledne se podařilo zprůjezdnit celou dálnici ve směru na Hradec Králové. Hasiči u havarovaného auta odpojili autobaterii a pomohli s naložením na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR, zakončila Martina Žahourková, tisková mluvčí hasičů v Královéhradec­kém kraji.


Na 74. kilometru dálnice D11 se za následně střetla další dvě osobní motorová vozidla Jedna lehce zraněná osoba byla převezena do nemocnice, uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Na místo nehody vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova, kteří přejeli od první události. Hasiči byli na místě jako první a poskytli řidiči posledního havarovaného auta a jeho spolujezdkyni předlékařskou­ pomoc.

Po příjezdu záchranné služby byli oba naloženi do sanity a převezeni na další vyšetření do nemocnice, sdělila našemu serveru Martina Žahourková, mluvčí hasičů z Hradce Králové.

Hasiči zajistili dvě z poškozených aut proti požáru a po zadokumentování události Policií ČR je pomohli naložit na odtah. Při nehodě došlo k úniku provozních náplní, které hasiči zasypali sorbentem a po naložení vozidel odstranili z vozovky.

Na místo byli povoláni pracovníci Správy a údržby dálnic, kteří označili místo nehody informačními tabulemi. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

Sdílet