Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hradci Králové se postupně srazila tři vozidla, zraněnou ženu hasiči vytáhli kufrem osobáku

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli dnes 17. června krátce po půl deváté dopoledne přivoláni k nehodě, která se stala v ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové.

V levém jízdním pruhu ve směru do centra se postupně srazila tři osobní vozidla Nissan, Seat a Jeep. Hasiči dorazili na místo jako první ze záchranných složek a ihned se postarali o zraněnou spolujezdkyni ze Seatu, která byla stále uvnitř vozidla.

Kvůli vzpříčeným předním dveřím u spolujezdkyně museli hasiči použít hydraulický rozpínák a otevřít páté dveře. Zraněnou ženu naložili na speciální desku a vytáhli kufrem ven. Žena byla následně předána do péče záchranářů, kteří ji převezli na ošetření do nemocnice. Všichni tři řidiči vyvázli bez zranění. Hasiči zkontrolovali a odpojili u jednoho z havarovaných aut autobaterii.

Po zadokumentování události Policií ČR pomohli s odtlačením Seatu do odstavného pruhu, další dvě vozidla přejela mimo silnici po vlastní ose. Hasiči následně odstranili střepy a plastové části z vozovky a vrátili se zpět na základnu. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR. (foto: centrální stanice Hradec Králové)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet