Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Za noční požár dětského pokoje v Žacléři na Trutnovsku mohla lampička, vznítilo se stínítko z textilie

Dvě jednotky hasičů vyjely v noci z neděle na pondělí 17. června k ohlášenému požáru v rodinném domě v ulici Horská v Žacléři na Trutnovsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 02:42 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči ze Žacléře se čtyřmi cisternami.

Při příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že hoří v dětském pokoji ve druhém nadzemním podlaží rodinného domu. Majitel domu se ještě před příjezdem hasičů snažil požár uhasit kbelíky s vodou, ale nepodařilo se mu to. Požár lokalizovali až přivolaní hasiči ve tři hodiny ráno.

Dohašování požáru a vyklízení zničeného vybavení a věcí z pokoje pokračovalo až do čtvrté hodiny ráno, kdy byl požár uhašen. Plameny zničily vybavení dětského pokoje jako postel, lůžkoviny, noční stolek a poškodily skříně, psací stůl, elektroniku, elektroinstalaci, okno, vybavení dalšího pokoje a malbu místností.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 350 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 1,5 milionu korun.

Šetřením bylo zjištěno, že příčinou vzniku požáru byla zapnutá žárovková lampička, u které se vznítilo stínítko z textilie a následně lůžkoviny na posteli. Při požáru nebyl zraněn majitel ani další příslušníci rodiny.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet