Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 18. června 2013

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli před devátou hodinou ráno k odstranění nalomené větve stromu, která hrozila pádem na silnici v ulici Jana Černého v Hradci Králové.

Hradečtí dobrovolní hasiči z městské části Svinary vyjeli k ohlášenému roji včel u domu v Okružní ulici v Hradci Králové. Po příjezdu jednotky se na určeném místě žádný roj nenacházel.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou vyjeli ve 13:20 hodin k ohlášenému požáru suché trávy v Chlumci nad Cidlinou. Hasiči uhasili požár na ploše zhruba šest krát tři metry pomocí jednoho vodního proudu a jednoduchých hasebních prostředků.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Rychnovští profesionální hasiči vyjeli včera časně ráno k požáru u lesa v Dlouhé Vsi. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že shořel balík a trochu sena na poli. Požár neohrozil blízký lesní porost. Hasiči dostali požár pod kontrolu během čtvrt hodiny od ohlášení. Požár nezpůsobil žádné škody na majetku.

Dobrovolní hasiči z Vamberka byli v 15:15 hodin přivoláni k odstranění roje včel v ulici Kollárova ve Vamberku. Včely létaly v koruně stromu ve vzdálenosti zhruba 30 metrů od obytných budov, ale hasiči nikde neobjevili samotný roj. Vodou z cisterny skropili celý strom a na možné nebezpečí upozornili obyvatele blízkých rodinných domů.

Jednotka dobrovolných hasičů z Deštné v Orlických horách vyjela k odstranění včelího roje ze stromu nad komunikací v obci. Na místo se nakonec dostavil místní včelař, který si roj převzal.


Územní odbor Náchod

Tři jednotky hasičů byly včera odpoledne přivolány k odstranění spadlých stromů z vozovky a železniční trati ve Starostíně. Na místo kromě profesionálních hasičů z Broumova a dobrovolných hasičů z Meziměstí, kteří odstranili všechny stromy blokující silnici i železnici, vyjeli také hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk. Ti provedli kontrolu trati, zda nedošlo k jejímu poškození.

Jednotka dobrovolných hasičů z Meziměstí odstraňovala strom ze silnice v ulici Školní v Meziměstí.


Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem vyjeli na žádost záchranné služby na pomoc s transportem pacienta do sanity v ulici Okružní ve Dvoře Králové nad Labem.

Profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Pilníkova odčerpávali vodní lagunu v Chotěvicích.

Trutnovští profesionální hasiči likvidovali roj včel, který se usídlil na stromě u budovy mateřské školky v Kryblické ulici v Trutnově.

Vrchlabští hasiči pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v ulici Dolní Brána v Hostinném.

Jednotka dobrovolných hasičů z Trutnova – Horního Starého Města vyjela k odčerpání vody z výkopu u rodinného domu v ulici Na Svobodě v Trutnově. Voda z výkopu začala prosakovat dovnitř domu. Hasiči provedli odčerpání a vrátili se zpět na základnu.

Profesionální hasiči z Vrchlabí otevírali dveře bytu v ulici Na Nivě ve Vrchlabí – Podhůří.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Hořic byli včera před sedmou hodinou ráno přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici č. I/35 mezi Hořicemi a Milovicemi. U odbočky na Vinice došlo ke střetu osobního vozidla Škoda Octavia a cyklisty. Hasiči po příjezdu na místo poskytli zraněnému šestatřicetiletému cyklistovi předlékařskou pomoc a ošetřili mu odřeniny a tržné rány na nohou a rukou. Třiadvacetiletý řidič osobního auta vyvázl bez zranění. Na místo události se dostavila dopravní zdravotní služba, která zraněného cyklistu převezla do nemocnice. Hasiči až do příjezdu Policie ČR usměrňovali v místě nehody dopravu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Profesionální hasiči z Jičína byli o půl třetí odpoledne přivoláni k vyproštění osob z kabiny porouchaného výtahu v ulici Ruská v Jičíně – Novém Městě. Lidé byli z výtahu vyproštěni ještě před příjezdem hasičů.

Dobrovolní hasiči z Jičína likvidovali včelí roj v obci Nemyčeves.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet