Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vlak narazil u Hvězdonic do stromu

Jednotka HZS SŽDC Praha byla povolána dnes, 21. 6. 2013 v časných ranních hodinách do obce Hvězdonice, odkud byla hlášena srážka motorového osobního vlaku se spadlým stromem.

Na místo vyjelo družstvo s CAS 20 Scania. Po příjezdu do Hvězdonic byla lokalizována poloha události, hasiči odstavili cisternu u nejbližšího přejezdu a dále museli pokračovat pěšky s veškerým potřebným vybavením, spočívajícím ve dvou motorových pilách, lanech a ženijních prostředcích.

Jakmile došli na místo události, provedeným průzkumem velitel zásahu zjistil rozsah nehody a započalo se s odstraňováním částí stromu tak, aby z nich mohl vlak vyjet ven. Toto se podařilo po několika desítkách minut. Motorák tak vycouval ze změti větví a jednotka poté provedla celkové zprůjezdnění železniční trati.

Událost se naštěstí obešla beze škody a zranění, motorový vlak do stromu, který se vlivem svého stavu zlomil v cca třech metrech nad zemským povrchem, najel v malé rychlosti.

Souběžně s tímto případem zasahovala druhá část jednotky pražských drážních hasičů u podobného zásahu v oblasti Smíchova v páté městské části.

Sdílet