Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Olomoučtí profesionální hasiči získali příspěvek od města

Symbolický šek na částku 1 380 000 korun získali olomoučtí profesionální hasiči na pořízení záchranářského přívěsu, nového zdravotnického materiálu a rekonstrukci protiplynového automobilu.

Šek předala ve čtvrtek 20. června 2013 řediteli HZS Olomouckého kraje plk.Ing. Karlu Koláříkovi náměstkyně primátora Statutárního města Olomouce Eva Machová.

„Chtěl bych vedení města Olomouce moc poděkovat, že nám tuto finanční pomoc schválilo. Musím říct, že mimorozpočtové zdroje jsou pro nás nesmírně důležité a moc nám pomáhají. Spoustu věcí bychom bez této pomoci od obcí nemohli vůbec pořídit,“ řekl ředitel Kolářík, který se schůzky u náměstkyně Machové zůčastnil i se svým náměstkem Petrem Ošlejškem.

„I já jsem moc ráda, že jsme v radě našli shodu a mohli vám tuto finanční pomoc poskytnout. Vaše práce i práce dobrovolných hasičů je pro město i pro jeho občany velmi důležitá, proto jsem přesvědčená o tom, že musíme i nadále pokračovat v podpoře, díky které potom můžete kvalifikovaněji a rychleji zasahovat, když je potřeba,“ vysvětlila náměstkyně Machová.

Společně poté i s vedoucím odboru ochrany olomouckého magistrátu Janem Langrem diskutovali o nastavené strategii v podpoře práce hasičů a dalších možnostech, jak požárním jednotkám ve městě i okolí pomoci v jejich lepším fungování.

Foto – Blanka Martinovská

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet